Abdeslam veroordeeld tot schadevergoeding aan gewonde agent

© Belga
23/04/2021

Salah Abdeslam en Sofien Ayari zijn donderdag veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van in totaal bijna 700.000 euro aan een agent die gewond raakte bij de inval in de Driesstraat in Vorst in 2016. Dat schrijft La Libre Belgique vrijdag.

De twee werden in 2018 veroordeeld tot 20 jaar cel voor poging tot doodslag bij de inval van de politie op 15 maart 2016. Donderdag viel een vonnis in het burgerlijke luik van de procedure van een agent.

De agent van de speciale interventie-eenheden die zwaargewond raakte, krijgt van de twee samen bijna 700.000 euro, exclusief intresten. Omdat ze onvermogend zijn, zal de agent zich waarschijnlijk tot het Slachtofferfonds moeten wenden om een vergoeding te krijgen.

De agent raakte zwaargewond door een kogel die langs de helm binnendrong en het oor raakte. De agent heeft evenwichts- en gezichtsproblemen. Bij de inval wist Abdeslam te ontsnappen, maar enkele dagen nadien werd hij gevat in Sint-Jans-Molenbeek. Nog enkele dagen later vonden de aanslagen in Brussel plaats.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni