Acht verdachten opgepakt in onderzoek naar drugshandel in Londerzeel en Meise

© Photo News
| XTC-pillen (archiefbeeld)

Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigt dat er afgelopen weekend zeven huiszoekingen werden uitgevoerd in Londerzeel, Meise en Grimbergen. Daarbij werden verschillende jongeren opgepakt. Twee meerderjarige verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hen vrijliet onder voorwaarden.

Volgens RINGtv kwam de actie er na weken van speurwerk van de lokale politie. Een 25-tal agenten werd daarbij bijgestaan door twee drugshonden, ook een onderzoeksrechter en het parket van Halle-Vilvoorde werkten mee. Bij de huiszoekingen werden cannabis, hasj, xtc en geld aangetroffen.

Achter jongeren werden opgepakt, waarvan twee meerderjarigen. Volgens politie en parket waren ze allemaal betrokken bij de verkoop van drugs. Sommige zouden daarenboven ook betrokken zijn geweest bij verschillende feiten van overlast in Meise en Londerzeel.

De twee meerderjarige verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden. Wat er met de minderjarige verdachten is gebeurd, is nog niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?