Politie Zone West aan de Sint-Mariastraat in Sint-Jans-Molenbeek.

Zevenjarig meisje dood teruggevonden in Molenbeek, moeder opgepakt

© BRUZZ - Chris Verhaeghe
20/01/2020
Updated: 20/01/2020 16.09u

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar het verdacht overlijden van een meisje van zeven uit Sint-Jans-Molenbeek. Haar moeder is opgepakt en wordt later vandaag verhoord, dat meldt het Brusselse parket.

“De moeder van het meisje heeft vanmorgen bij de gemeente aangifte gedaan van het overlijden van haar dochter”, zegt Denis Goeman, woordvoerder van het Brusselse parket. “Het meisje overleed vrijdag al. Het parket heeft onmiddellijk een wetsdokter ter plaatse gestuurd voor een onderzoek. Volgens de eerste vaststellingen kan er niet worden uitgesloten dat het meisje stierf door tussenkomst van een derde.”

Gezien die vaststellingen, opende het parket inmiddels een gerechtelijk onderzoek voor doodslag. “Het parket en de onderzoeksrechter hebben een afstapping gedaan (ze zijn de woonplaats van het meisje binnengegaan, red.) en de moeder werd opgepakt”, aldus Goeman.

“Ze wordt later vandaag verhoord. Morgen vindt er ook een autopsie plaats op het lichaam van het meisje om de doodsoorzaak te achterhalen. Het parket wil wel benadrukken dat alle pistes op dit ogenblik nog open liggen.”

Het meisje is wellicht thuis overleden, laat de woordvoerder van burgemeester Catherine Moureaux (PS) nog weten. "Zodra wij op de hoogte zijn gebracht van het nieuws, hebben we ervoor gezorgd dat er psychologische begeleiding is in de school waar het meisje naar school ging", aldus de woordvoerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , Brussels parket , verdacht overlijden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni