Parket start onderzoek naar onvrijwillige doodslag na incident in station

© KVDP/BRUZZ
Updated: 26-12-2019 - 13:12

Het Brusselse parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar het dodelijk incident in treinstation Brussel-Luxemburg. Daar overleed dinsdag de 37-jarige Lionel Viola nadat hij tussen de trein en het perron was gevallen. Het slachtoffer was kort daarvoor uit de trein gezet na een aanvaring met de treinbegeleider. Het parket wil onderzoeken of er fouten zijn gemaakt en opent nu een gerechtelijk onderzoek voor onvrijwillige doodslag.

Het slachtoffer werd dinsdagnamiddag uit de trein gezet in het station Brussel-Luxemburg, nadat hij het aan de stok had gekregen met de treinbegeleider. Eenmaal uit het rijtuig, zou hij beginnen slaan zijn op de ramen van de vertrekkende trein. “Daarbij verloor hij zijn evenwicht en viel hij tussen de trein en het perron”, liet het parket woensdag weten. Er werd nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar de dertiger overleed ter plaatse.

Donderdag laat het Brusselse parket weten dat er een onderzoeksrechter wordt gevorderd in de zaak. “De zaak is nu een gerechtelijk onderzoek naar onvrijwillige doodslag”, zegt woordvoerster Willemien Baert. “We willen nagaan of er door bepaalde mensen inschattingsfouten zijn gemaakt. Er zijn al verschillende personen verhoord, maar er werd niemand opgepakt.” Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer dronken was toen hij uit de trein werd gezet.

Bij de NMBS laten ze weten dat ze het onderzoek van het parket afwachten. "We zullen de onderzoekers alle mogelijke steun verlenen", aldus woordvoerder Dimitri Temmerman. "De aanwezige personeelsleden zijn heel erg onder de indruk van wat er is gebeurd. Vanuit de NMBS zullen we hen ondersteunen waar mogelijk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?