Man belandt tussen rijdende trein en perron en overlijdt in station Brussel-Luxemburg

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 25 december 2019
Updated: 25-12-2019 - 17:05

Op de sporen in het station Brussel-Luxemburg vond op dinsdagavond een dodelijk ongeval plaats. De man belandde onder de trein op het moment dat die juist vertrok. Er werd nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren maar dat mocht niet meer baten.

Dat wordt bevestigd door de woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Olivier Slosse, en door de persmedewerker van de federale politie Jana Verdegem.

In eerste instantie waren de omstandigheden van het ongeval nog zeer onduidelijk: "We weten dat er eerst een incident was op de trein waarna de persoon van de trein werd gezet. Nadien is de betrokkene op een voorlopig onbekende manier op de sporen beland," zei Verdegem daar dinsdag over. "Er werd nog een poging gedaan het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet baten," klonk het nog. Het overlijden vond plaats omstreeks 16.15 uur.

Doodsoorzaak nog onbekend

Het parket van Brussel preciseerde woensdagmiddag dat het gaat om een 37-jarige man die in het station Brussel-Luxemburg in dronken toestand op de trein wou stappen, maar omwille van zijn gedrag er onmiddellijk weer van werd gehaald.

"De man is boos geworden, en is op de trein beginnen slaan," vertelt parketwoordvoerster Willemien Baert aan BRUZZ. "De trein is dan vertrokken en op dat moment is de man op de sporen gevallen en ter plekke gestorven."

De precieze doodsoorzaak - of de man overleed door zijn val of door de trein - is nog niet gekend. Het parket voert een onderzoek naar het incident om na te gaan wat de precieze omstandigheden van het ongeval zijn. "Er zijn verschillende onderzoeksdaden bevolen waaronder het bekijken van camerabeelden", aldus de parketwoordvoerster. Ook de rol van alle betrokkenen wordt onderzocht.

Door het ongeval kunnen treinen niet stoppen op sporen 3 en 4 in het station Brussel-Luxemburg, meldt de NMBS. "Maar de vertragingen zijn relatief beperkt," klinkt het nog.

Het 37-jarige slachtoffer was tot zijn zeventiende nog jeugdspeler bij RSC Anderlecht, voor hij naar het Italiaanse Verona vertrok, weet Het Laatste Nieuws.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?