Gerechtelijk onderzoek naar dodelijk ongeval op buitenring

© Walter Derieuw (Brusselse Brandweer)
| Een wagen probeerde een voetganger te ontwijken, maar botste daarbij tegen het portiek van de verkeerssignalisatie, waardoor het bord op het wegdek terechtkwam. De voetganger kwam om het leven.

Het Brusselse parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld in het onderzoek naar het dodelijk ongeval op de Brusselse buitenring donderdagochtend. Toen werd een man die eerder was overgebracht naar het ziekenhuis aangereden terwijl hij de autosnelweg wilde oversteken.

De 43-jarige man was rond 3u30 ’s nachts aangetroffen op de Lenniksebaan in Anderlecht en werd door de politie naar het ziekenhuis overgebracht. Hij was onder invloed van alcohol en had verzorging nodig. Minder dan twee uur later verliet hij het ziekenhuis en probeerde hij te voet de Brusselse buitenring over te steken.

Hij werd aangereden door een autobestuurder die vervolgens tegen de pijler van de signalisatieborden knalde en het hele gevaarte naar beneden bracht. De voetganger was op slag dood. De autosnelweg was door het ongeval urenlang geblokkeerd.

Het parket wil nu onder meer achterhalen hoe de man het ziekenhuis heeft verlaten. “Er is een gerechtelijk onderzoek geopend voor onopzettelijke doodslag door een gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg”, zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket. “Het gaat om een onderzoek tegen onbekenden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?