Buitenring gedeeltelijk weer open na dodelijk ongeval met voetganger

Updated: 08-08-2019 - 11:08

Gevallen verkeersbord verspert Brusselse Ring

Twee van de vier rijstroken op de Brusselse Buitenring (R0) zijn weer open voor verkeer. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Eerder was de buitenring volledig versperd ter hoogte van Anderlecht, na een ongeval waarbij een voetganger werd aangereden en om het leven is gekomen.

Het ongeval vond omstreeks 05.30 uur plaats toen een voetganger om een onduidelijke reden de Buitenring overstak. De voetganger werd aangereden door een voertuig en overleed ter plekke. Het leek er eerst op dat een tweede wagen betrokken was en verkeerssignalisatie omverreed, maar dat klopt niet. Het was dezelfde wagen die tegen het portiek van het bord reed, waardoor het op het wegdek terechtkwam.

Hinder

Over de toestand van de bestuurder de wagen is voorlopig gniets bekend. Door het ongeval was de Buitenring volledig versperd. Niet alleen moest het portiek van de verkeerssignalisatie verwijderd worden, het parket moest ook ter plaatse komen om het ongeval te onderzoeken. Twee van de vier rijstroken zijn intussen weer vrijgegeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?