Achtervolging Ter Kamerenbos: bestuurder onder aanhoudingsbevel

© PhotoNews
| Autoverkeer in Ter Kamerenbos (archiefbeeld).

De autobestuurder die zaterdag werd opgepakt na een achtervolging door het Terkamerenbos, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor poging doodslag.

De achtervolging vond zaterdagvoormiddag tussen 10.00 uur en 11.00 uur plaats en begon in de Vanderkinderenstraat toen een personenwagen zich probeerde te onttrekken aan een politiecontrole. De wagen ging er aan hoge snelheid vandoor en bracht op zijn weg verschillende andere weggebruikers in gevaar.

De achtervolging leidde naar het Terkamerenbos waar de politie de wagen kon onderscheppen. Eén van de politie-inspecteurs stapte uit, maar net op dat moment versnelde de bestuurder van de vluchtwagen opnieuw en reed in de richting van de politieman. Die loste daarop één schot in de richting van de bestuurder. Die stopte opnieuw, waarna de politie de twee inzittenden kon arrresteren.

De passagier werd na verhoor vrijgelaten maar de bestuurder, de 28-jarige K.X.-M., werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Die plaatste hem onder aanhoudingsbevel en stelde hem in verdenking voor poging doodslag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?