Advocaten aanslagpleger Joods Museum eisen twee weken uitstel

© Belga
| Er werden vier mensen gedood tijdens de aanslag op het Joods Museum.

De advocaten van terreurverdachte M. Nemmouche willen twee weken uitstel voor het proces over de aanslag op het Joods museum van 2014. Ze willen meer tijd om dossierstukken te bestuderen.

Het proces tegen terreurverdachte M. Nemmouche en N. Bender staat gepland op 10 januari 2019. De twee worden ervan verdacht de aanslag op het Joods museum in Brussel te hebben uitgevoerd in 2014.

Het bewijsmateriaal, onder andere een opname met een beveiligingscamera, is volgens de advocaten van de verdachten te laat aan het dossier toegevoegd waardoor ze geen tijd hebben gehad om alle stukken grondig te bestuderen. Het parket ontkent. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad.

Advocaten eisen twee weken uitstel of ze zullen zwijgen tijdens het proces. "We moeten de kans krijgen om de stukken te bestueren die het federaal parket aan het dossier blijft voegen," zegt een van hen.

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?