Alle verdachten vrijgelaten na schietpartij Aarschotstraat

© PhotoNews

In het onderzoek naar de schietpartij van dinsdagavond in de Aarschotstraat in Sint-Joost-Ten-Node, waarbij een toevallige omstander in het achterwerk geraakt werd door een kogel, zijn de vijf opgepakte verdachten vrijgelaten, bevestigt het Brusselse parket.

“Naar aanleiding van een diefstal met geweld in de Aarschotstraat, is er toen een vechtpartij begonnen”, zegt Martin François van het Brusselse parket. “Tijdens de vechtpartij werden twee schoten afgevuurd. Een persoon die zich in de buurt bevond, en die klaarblijkelijk niets te maken heeft met de feiten, raakte daarbij gewond."

Het slachtoffer werd in een niet levensbedreigende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De vechtpartij verplaatste zich daarna naar de tunnel van de Kwatrechtstraat. De politie kon vijf mensen oppakken.

De vermoedelijke dader van de diefstal met geweld, die de aanleiding vormde voor de vechtpartij, werd na zijn verhoor door de politiediensten vrijgelaten. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor de andere vier verdachten.

Twee van hen werden onder voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Een derde werd in verdenking gesteld van poging tot doodslag. De vierde man werd in verdenking gesteld van opzettelijk slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid en van dragen van een vergunningsplichtig wapen, zonder vergunning. "Het onderzoek is lopend en in het belang van het onderzoek zal het parket geen andere commentaar geven."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?