Anderlechtfan stapt naar rechter over overname door Coucke

© PhotoNews
| Voorzitter Marc Coucke opnieuw in het oog van de storm.
Updated: 01-06-2018 - 15:51

Anderlechtsupporter Mike Kurth maakt zich zorgen over het eerlijke verloop van de nationale voetbalcompetitie. De advocaat uit Eupen zet vragen achter de overname van RSCA Anderlecht door Marc Coucke. Hij vreest dat Couckes banden met KV Oostende nog te nauw zijn. Om duidelijkheid te scheppen, sleept Kurth de Belgische voetbalbond en de Pro League voor de rechter. Een uitspraak wordt ten laatste op 30 juni verwacht.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag en werd door de Pro League en de KBVB bevestigd aan onze redactie.

De 36-jarige Kurth is zelf supporter van RSCA, maar twijfelt eraan of de overname van zijn club door Marc Coucke wel correct is verlopen. De Eupense advocaat vreest dat de nieuwe voorzitter van paars-wit nog niet helemaal uit beeld is bij zijn vorige ploeg KV Oostende.

Om uit te pluizen of er helemaal geen link meer is tussen Coucke en Oostende stapte Kurth naar de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Hij spande een zaak aan tegen de Pro League, die de belangen van de professionele voetbalclubs behartigt, en de voetbalbond, die de competitie organiseert. Het dossier wordt vrijdag in kort geding behandeld.

Dwangsom van 1 miljoen euro

Kurth eist dat de proflicenties van Anderlecht en Oostende geschorst worden zolang er geen duidelijkheid bestaat over het belangenconflict. Hij vraagt de rechtbank na te gaan of er een overeenkomst bestaat tussen Couckes investeringsmaatschappij Alychlo en het nieuwe bestuur van KV Oostende.

Zolang de voetbalbond en de Pro League nalaten om klaarheid te scheppen in het dossier vraagt Kurth een dwangsom van 1 miljoen euro per dag. De Pro League en de voetbalbond wilden niet verder ingaan op de kwestie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?