Een advocaat in het justitiepaleis

Assisenjury samengesteld voor proces over moord in Laken, debatten starten donderdag

DVDE
© Belga
08/01/2024

Het hof van assisen van Brussel heeft maandag de jury samengesteld voor het proces rond de moord op Philippe Molet uit Laken in 2018. Het proces is verplaatst naar het Waals-Brabantse Nijvel, waar de debatten van donderdag 11 tot vrijdag 19 januari zullen plaatsvinden. Beschuldigde Julien V. staat terecht voor de moord op zijn partner, maar pleit onschuldig.

Acht mannen en vier vrouwen werden door het lot gekozen om de effectieve jury te vormen. Daarbovenop zijn er ook nog vier extra reservejuryleden, allemaal vrouwen, aangesteld. Beschuldigde Julien V. wordt verdedigd door advocaten Delphine Paci en Mariana Boutuil.

Sporen van geweld

In de ochtend van 22 november 2018 snelden de hulpdiensten naar een pand in Laken, na een oproep van bewoner en beklaagde Julien V. Ze troffen daar het lichaam van Philippe Molet aan. Op de man werden meerdere sporen van slagen opgemerkt. Alle hulp kwam te laat.

Het koppel had 's nachts ruzie gekregen, mede door alcoholgebruik. De verdachte had reeds in de loop van de nacht hulp ingeroepen, maar uiteindelijk kwam er geen ambulance ter plaatse. De wetsarts die het lichaam van Philippe Molet onderzocht, oordeelde dat zijn dood het gevolg was van de geïncasseerde slagen. Hij merkte ook een spoor van wurgbewegingen op.

De debatten riskeren vooral te zullen draaien rond de moorddadige bedoelingen van Julien V. De man, een inwoner van Anderlues, ontkent niet dat hij die nacht gewelddadig was. Hij verklaarde aan de speurders dat hij zich niet bewust was van de ernst van de toestand van zijn metgezel en pleit onschuldig.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni