| Een rouwbericht na het overlijden van Eunice

Assisenproces rond moord op Eunice Osayande stilgelegd door corona

© BRUZZ
18/01/2022

Het proces rond de dood van een jonge sekswerker uit Schaarbeek is stilgelegd door een vermoedelijk geval van corona bij een van de bijzitters. Afhankelijk van een PCR-test wordt het donderdag of volgende week dinsdag voortgezet. Het is de bedoeling om met dezelfde bijzitter verder te gaan, want anders moet het hele proces worden hernomen.

"Een van de leden van het hof is afwezig," zegt advocaat Isabelle Slaets, die optreedt voor de burgerlijke partij op het proces. "Het proces wordt ofwel donderdag, ofwel volgende week dinsdag hervat."

Het slachtoffer werd in de nacht van 4 op 5 juni neergestoken op een plein aan de Linnéstraat in Schaarbeek. De zaak zorgde voor heel wat ophef bij sekswerkers in Brussel, die naar aanleiding van de feiten op straat kwamen om te manifesteren voor meer veiligheid.

De beschuldigde is een jongeman die 17 jaar oud was op het moment van de feiten en door de jeugdrechter uit handen was gegeven om als een volwassene te worden berecht. Hij riskeert tot dertig jaar cel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni