Australische politie zoekt met drone naar vermiste Brusselaar

© RV
| Vrienden en familieleden hebben intussen al meer dan 14.000 euro opgehaald om te helpen met de zoektocht naar Theo Hayez. Hij is nog altijd vermist.

De politie van Byron Bay zet woensdag de speurtocht voort naar Theo Hayez, de 18-jarige Belg die sinds eind mei vermist is in Australië. Er zal nu ook worden gezocht met behulp van een drone, zo kondigde de politie aan. Zij vraagt het publiek ook om beelden die werden gemaakt op de avond van de verdwijning, over te maken aan de politie. Familie en vrienden hebben intussen geld ingezameld om de ouders van de jongen te steunen. Er zit al meer dan 14.000 euro in het fonds.

"We hebben Theo spijtig genoeg niet kunnen lokaliseren, maar we blijven zoeken", aldus hoofdinspecteur Matthew Kehoe, die de zoektocht leidt. Woensdag wordt een gespecialiseerde droneploeg ingezet. "We zijn nog altijd op zoek naar beelden van beveiligingscamera's en dashcams" die geschoten werden tussen 31 mei om 23.00 uur en 1 juni om 04.00 uur, klinkt het nog.

De Belg werd het laatst gezien toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet. Sindsdien kwam er geen teken van leven meer. Volgens de politie is uit camerabeelden gebleken dat Theo wel degelijk van plan was om terug te keren naar het hostel waar hij verbleef, zo bevestigde een familielid aan RTL.

"Er moet iets tussengekomen zijn onderweg, want als hij had voortgestapt, zou hij daar rond 23.30 uur aangekomen zijn", vertelde een vriend van de vermiste aan het Australische persagentschap AAP.

Theo Hayez kwam eind vorig jaar aan in Australië met een werkvisum en zou deze week terugkeren naar België. De Belgische ambassade in Canberra staat in nauw contact met de lokale politie van Byron Bay, een populaire badplaats aan de oostkust van Australië in de staat New South Wales.

In de krant La Capitale getuigen vrienden en familie over een geldinzamelactie die ze op poten hebben gezet om de ouders van Theo Hayez te ondersteunen. De actie heeft in geen tijd meer dan 14.000 euro opgebracht. Dankzij de actie kunnen de ouders van Hayez bijvoorbeeld naar Australië reizen om daar te helpen zoeken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?