Belager van Michel Lelièvre riskeert drie jaar cel

© photonews

De man die maandagochtend is opgepakt voor het oproepen van geweld binnen de Facebookgroep 'Jacht op Michel Lelièvre in Brussel', moet op 3 april voor de correctionele rechtbank verschijnen. Dat heeft het parket van Brussel bekendgemaakt op een persconferentie. Hij riskeert drie jaar cel en 24.000 euro boete.

De verdachte, S.V., werd maandagvoormiddag thuis opgepakt door de politie en overgebracht naar het commissariaat van Waterloo. Hij is in het begin van de namiddag ter beschikking gesteld van het parket. Na een verhoor besliste de procureur des Konings om hem te dagvaarden via een snelrechtprocedure. Zo moet hij op 3 april voor de correctionele rechtbank verschijnen.

S.V. ontkent niet dat hij het initiatief nam voor de Facebookgroep 'Jacht op Michel Lelièvre in Brussel'. In die groep riep hij op om de voormalige handlanger van Dutroux op te sporen en misdaden te plegen. Het parket opende op eind december een onderzoek naar deze Facebookgroep.

De verdachte S.V. was al gekend bij het gerecht voor verkeerszaken en verboden wapendracht. Hij wordt nu vervolgd voor het aanzetten tot geweld en wanbedrijven, voor belaging, belaging via elektronische kanalen en voor schriftelijke bedreigingen. Voor dat alles kan hij een boete van 24.000 euro krijgen en een gevangenisstraf van drie jaar.

Het is niet duidelijk of het ook deze man is die op 18 december effectief binnenviel in de woonst van Lelièvre om hem in elkaar te slaan. Willemien Baert, woordvoerder van het parket, benadrukt dat er twee aparte onderzoeken lopen. Over dat laatste dossier, naar de effectieve slagen en verwondingen, wordt nog niet gecommuniceerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?