Belg steekt politiechef neer in zuiden van Frankrijk

© PhotoNews

In de stad Rodez, in het zuidwesten van Frankrijk, is het hoofd van de gemeentepolitie eerder deze week neergestoken en overleden aan zijn verwondingen. De stad is in shock. Volgens France 3 werden de feiten gepleegd door een Belg.

De 39-jarige man zou al tientallen keren in aanraking zijn gekomen met de politie en reeds meerdere malen zijn veroordeeld voor het gebruik van geweld.

De vermoedelijke dader werd kort na de feiten opgepakt. "Hij is reeds gekend bij de ordediensten. In april van dit jaar heeft hij nog de deur van het stadhuis vernield," verklaarde een bron aan het Franse persagentschap.

Volgens France 3 zou hij ook de burgemeester bedreigd hebben. De steekpartij vond donderdagmiddag plaats midden op straat. Het slachtoffer, vader van drie kinderen, werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar aan zijn verwondingen.

De dader gaf toe dat hij handelde uit woede omdat hij door de gemeente verplicht werd om zijn hond af te staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?