© Federale politie | De professionele bokser 23-jarige Nabil Messaoudi wordt eveneens verdacht.

Beroepsbokser Nabil Messaoudi gezocht voor ontvoering en moordpoging

© Belga - Chris Verhaeghe
08/06/2022
Updated: 08/06/2022 18.54u

De 26-jarige Y. S. L, die verdacht wordt van een moordpoging en voor wie vorige week een opsporingsbericht werd verspreid, heeft zich intussen aangegeven bij de politie. Dat blijkt uit een aangepast opsporingsbericht en wordt door gerechtelijke bronnen bevestigd. Intussen is een opsporingsbericht verspreid voor een tweede verdachte, de professionele bokser 23-jarige Nabil Messaoudi. Welke feiten beide verdachten zouden gepleegd hebben, is voorlopig nog onduidelijk.

Nabil Messaoudi is atletisch gebouwd, heeft kort donker haar en mogelijk een baard, en verplaatst zich vermoedelijk met een donkergrijze Mercedes A-klasse met Poolse nummerplaat OP 1943 P.

"Deze persoon kan gewapend zijn", klinkt het in het opsporingsbericht. "Bij aantreffen van deze persoon wordt gevraagd zelf niet tussen te komen maar onmiddellijk de politie te bellen. Aan Nabil Messaoudi wordt gevraagd zich te melden bij de politie."

Twee andere verdachten in het dossier zitten inmiddels in voorlopige hechtenis. "Het opsporingsbericht kadert in een gerechtelijk onderzoek naar feiten van wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging tot moord die dateren van 31 mei”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. "Het slachtoffer, een 28-jarige man, werd gedwongen om in een auto te stappen en werd daarna veelvuldig geslagen door meerdere daders. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeert niet in levensgevaar.

"Twee verdachten werden reeds door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Een eerste op 1 juni en een tweede op 3 juni. De raadkamer heeft de voorlopige hechtenis van beiden bevestigd. In het belang van het onderzoek wordt er momenteel niet verder gecommuniceerd.”

Professioneel bokser

Nabil Messaoudi is geen onbekende. In november 2021 veroverde hij nog de titel WBC Youth (U24) Silver bij de super-weltergewichten, de gewichtsklasse tussen 66,678 et 69,853 kg, en in juni 2019 nam hij voor België deel aan de tweede editie van de Europese Spelen in Minsk. Daar werd hij in de achtste finales uitgeschakeld door de Monegask Hugo Micaleff.

Wie meer informatie heeft over de zaak, kan de politie contacteren via het tipformulier op de website van de federale politie, of via het gratis nummer 0800/30300. Discretie wordt verzekerd, aldus nog het opsporingsbericht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie