Bestuurder die motoragent aanreed, heeft zich aangegeven

De bestuurder wilde ontkomen aan een politiecontrole.

De bestuurder die maandag een politieagent aanreed om te ontsnappen aan een verkeerscontrole in Koekelberg, heeft zichzelf dinsdag aangegeven. Dat meldt het Brusselse parket. Het gaat om een 19-jarige jongeman die al bekend stond bij politie en gerecht en rondreed met gestolen nummerplaten.

De bestuurder wou ontkomen aan de politiecontrole omdat hij met gestolen nummerplaten reed. De verkeerscontrole vond plaats in de Omer Lépreux-straat in Koekelberg. Bij de ontsnapping reed de bestuurder een doodlopende straat in, waarna die achteruit reed en daarbij een van de agenten omverreed.

De politie zette de achtervolging in en vuurde daarbij achtmaal op de vluchtende wagen. De bestuurder van de wagen liet het voertuig uiteindelijk achter in de Mahatma Ghandhilaan in Sint-Jans-Molenbeek en vluchtte daar te voet een parkeergarage in. De politie zette de omgeving af en doorzocht de buurt, maar de bestuurder kon ontkomen.

Hij heeft zich dinsdag aangegeven op het politiecommissariaat in Molenbeek. Dat bevestigt politiewoordvoerder Johan Berckmans van de zone Brussel-West aan BRUZZ. Het parket heeft twee onderzoeken geopend, één voor kwaadwillige belemmering van het verkeer, gewapende weerspannigheid en diefstal, en één naar de schoten die de politie tijdens de achtervolging afvuurde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?