Blinde student met geweld overvallen in Ravensteinstraat

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Politie van zone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

In het centrum van de stad Brussel is afgelopen maandag een blinde man beroofd. Het slachtoffer was aan het bellen met de hulpdiensten, maar dat schrikte de daders niet af. Ze duwden een mes tegen zijn keel en gingen aan de haal met zijn tas, waarin onder andere twee smartphones zaten.

Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De politie bevestigt de straatroof en voert een onderzoek naar de daders, maar voorlopig kon er niemand worden opgepakt.

De 32-jarige blinde ULB-student zat maandagavond op een bankje in de Ravensteinstraat, toen hij een groepje mannen opmerkte die om hem heen cirkelden. Hij nam zijn gsm en belde de politie, die een patrouille naar zijn locatie stuurde. Omdat een van de mannen naast hem kwam zitten, belde hij het noodnummer 101. “Als u kunt wegrennen, doe dat dan”, kreeg hij te horen van de operator. “Ik ben volledig blind. Ik kan niet zomaar vluchten”, antwoordde het slachtoffer.

Enkele seconden later werd hij door een van de mannen in een wurggreep gehouden en kreeg hij een mes tegen de keel gezet. “Ik probeerde me te verweren, maar ik was tegelijk bang”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws. “Ik moest denken aan Joe Van Holsbeeck, die jongen die in het station doodgestoken is omdat hij zich verzette tegen dieven.”

Niet de eerste keer

De overvallers sloegen op de vlucht met zijn tas, vlak voor de politiepatrouille ter plaatse kwam. “Wij zijn inderdaad tussengekomen voor die feiten” zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. “Ter plaatse waren er geen verdachten meer aanwezig. We hebben een onderzoek geopend om de daders op te sporen, maar voorlopig werd er niemand opgepakt. Onze mensen hebben het slachtoffer naar huis gebracht, want hij was danig onder de indruk van de feiten.”

Het is niet de eerste keer dat de rechtenstudent geviseerd wordt door criminelen. Vorig jaar werd hij bij zijn thuiskomst aan zijn appartement in Ukkel al eens aangevallen en bestolen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?