Brandstichter uit Neder-Over-Heembeek gefrustreerd door overlijden tweelingbroer

© Google Streetview

Het parket Halle-Vilvoorde vordert een werkstraf van 200 uur tegen een twintiger uit Neder-over-Heembeek die in Vilvoorde twee wagens in brand stak. Naar eigen zeggen deed hij dat omdat hij in de wagens niets had kunnen stelen. "Ik ging toen door een moeilijke periode na het overlijden van mijn tweelingbroer", klonk het.

De feiten vonden plaats in de nacht van 24 op 25 mei 2019. Die nacht gingen in Vilvoorde twee wagens in de vlammen op. De lokale politie van de zone ViMa (Vilvoorde/Machelen) had niet meteen een spoor naar de dader maar korte tijd later ging de twintiger zichzelf aangeven.

Hij verklaarde dat hij in geldnood zat en eerst geprobeerd had in te breken in vier wagens. Toen hij daar helemaal niets aan buit vond, had hij uit frustratie twee wagens in brand gestoken.

Hulpkreet

Het parket vorderde een werkstraf van 200 uur terwijl de verdediging pleitte voor een autonome probatiestraf. "Mijn cliƫnt ging op dat moment door een moeilijke periode na het overlijden van zijn tweelingbroer", klonk het.

"De feiten waren ook meer een schreeuw om hulp. De onderzoeksrechter en de raadkamer hebben dat goed begrepen en hem vrijgelaten, op voorwaarde dat hij psychologische begeleiding zocht. Die volgt hij intussen nog steeds, en hij heeft sinds kort ook werk gevonden." Het vonnis valt op 1 april.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?