Brandweerman krijgt vuistslag bij interventie in Laken

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.
Updated: 25-08-2019 - 07:02

In Laken is vrijdagavond een brandweerman aangevallen bij een interventie in de Modelwijk. Hij kreeg een vuistslag in het gezicht en is tijdelijk arbeidsongeschikt. Het parket heeft een onderzoek geopend en gaat uit van wederzijdse slagen. De brandweerman ontkent dat. De politie staat in elk geval paraat om tussen te komen tijdens interventies in de wijk.

Het voorval gebeurde er rond 23:00 na afloop van een interventie in de Modelwijk te Laken. Een brandweerwagen was naar daar gestuurd om een afvalbrand te blussen. Maar toen één van de brandweermannen een brandslang aan het oprollen was raakte hij in een discussie met een aanwezige, die hem een vuistslag in het gezicht gaf. Volgens de brandweer hielden de andere brandweermannen de agressor toen in bedwang, totdat de politie arriveerde, maar viel de man ook nog tijdens de aanvaring.

Het parket opende ook een onderzoek naar het incident. “De verdachte zal opnieuw worden opgeroepen voor verhoor”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. “Hij was te dronken om te worden verhoord. Intussen moeten er nog andere mensen worden verhoord om de precieze omstandigheden te achterhalen.”

Het parket gaat uit van wederzijdse slagen, en dus niet van blind geweld. De brandweerman in kwestie ontkent evenwel geweld te hebben gebruikt. Hij zou enkel een toestel hebben weggeduwd waarmee de belager de spuitgast aan het filmen was. Dat zou de directe aanleiding geweest zijn voor de slag. Eerder was er al een discussie omdat de man, die duidelijk gedronken had, zich geviseerd voelde toen de brandweerman hem vroeg of hij wist wie de brand had aangestoken. Het was al de tweede keer op de avond dat de brandweer moest uitrukken.

Arbeidsonbekwaam

De brandweerman werd geraakt in de mond, en verloor mogelijk een tand. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, en is werkonbekwaam tot aan het einde van de maand. De agressor moest ook naar het ziekenhuis worden gebracht omdat hij volgens de brandweer viel nadat hij de slag toediende.

De brandweer en ziekenwagens zullen de situatie nu verder blijven evalueren, en tijdens interventies in de Modelwijk van Laken zal de politie paraat staan om in te grijpen. De directie van de Brandweer van Brussel legt alvast een klacht neer tegen de agressor.

De partij Vlaams Belang eiste ondertussen een zware straf voor de dader. "Alles moet in het werk gesteld worden om de dader op te sporen en zwaar te bestraffen", stelde voorzitter van Vlaams Belang Brussel en senator Bob de Brabandere.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?