Woelige nacht voor Brusselse brandweer: 'Wij zijn het geweld beu'

© Stijn Tshibangu - Ngalula

Vakbondsafgevaardigde Eric Labourdette is boos nadat de brandweer verschillende keren is aangevallen tijdens oudejaarsnacht. "Dit is een gewoonte geworden voor de brandweermanen in de hoofdstad van Europa."

Tijdens oudejaarsnacht werd een brandweerwagen bekogeld met stenen tijdens een interventie in de buurt van Zwarte Vijvers in Molenbeek. Afgelopen nacht vonden er drie andere gevallen van agressie op de brandweer plaats.

Vakbondsafgevaardigde bij VSO Eric Labourdette is het geweld op de brandweer beu. "Nog maar eens een oudejaarsnacht waarbij relschoppers, die in sommige wijken overheersen, de Brusselse brandweer hebben aangevallen", zegt hij in een reactie.

'Gewoonte'

"Er moet een einde komen aan de politieke correctheid. Het is tijd om te erkennen dat er geen controle meer is in bepaalde wijken", klinkt het verder. Labourdette hekelt het gebrek aan politieagenten. "Deze vandalen moeten geïdentificeerd worden en een strenge straf krijgen."

Volgens de vakbondsafgevaardigde vindt het geweld op de brandweer plaats bij allerlei evenementen. "Na een voetbalmatch, duizenden kilometers hiervandaan, gooien ze stenen op onze brandweermannen. Of als een rapper oproept tot een bijeenkomst in het centrum van Brussel. Of tijdens oudejaarsnacht. Dit is een gewoonte geworden voor de brandweermannen van de hoofdstad van Europa."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?