Passagiers met mondmaskers op Brussels Airport, als bescherming tegen het coronavirus (covid-19)

Brit met cocaïne in kunstpenis betrapt op Brussels Airport

© Belga
19/06/2020

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vrijdag een gevangenisstraf van 36 maanden gevorderd tegen een Brit die geprobeerd had cocaïne het land binnen te smokkelen die verstopt zat in een kunstpenis. De man liep tegen de lamp na zijn landing op Brussels Airport.

De man werd op 8 februari opgepakt toen hij op de luchthaven Brussels Airport landde met een vlucht uit Jamaïca. Bij een eerste test bleek hij positief te testen op cocaïne, waarna de man naar het UZ Jette werd overgebracht voor een diepgaander onderzoek.

In het Brusselse ziekenhuis stelden de artsen en politiemensen vast dat de man zich had uitgerust met een kunstpenis en daarin een hoeveelheid wit poeder had verstopt. Het bleek te gaan om 127 gram cocaïne, een beperkte hoeveelheid dus.

Volgens de man was hij in Jamaïca op bezoek geweest bij zijn moeder en had een kennis hem daar cocaïne aangeboden. Hij zou die meegenomen hebben om eenmaal thuis zelf te gebruiken. Het parket eiste een gevangenisstraf van 36 maanden. De verdediging vroeg om een straf met uitstel omdat de man met gezondheidsproblemen kampt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , cocaïne smokkelen , cocaïne , Brussels Airport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni