Het Muntplein

Bruggeling neergestoken door medestudent in Brussel

EDB
© BRUZZ
01/10/2021

Een man uit Brugge werd vorige week tijdens een avondje stappen in Brussel neergestoken door een medestudent. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens poging tot doodslag.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

“Na een avondje stappen is op 23 september rond 1.40 uur een geschil tussen twee mannen uit de hand gelopen, waarbij één persoon de andere een messteek in de keel heeft gegeven,” vertelt woordvoerster van het Brusselse parket Willemien Baert. “Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.”

Volgens Het Laatste Nieuws was het slachtoffer een 29-jarige student van de European Bartending School, waar hij een gespecialiseerde opleiding tot bartender volgde. De verdachte zou volgens dezelfde krant een 19-jarige medestudent uit Oostende zijn. De twee mannen raakten op het einde van de avond verwikkeld in een fikse discussie. Op de terugweg naar de wagen onder het Muntplein zou de situatie uit de hand gelopen zijn en werd het slachtoffer in de hals gestoken. Die informatie kon evenwel niet bevestigd worden door het Brusselse parket.

In welke toestand het slachtoffer zich momenteel bevindt, kan het parket niet bevestigen. Volgens Het Laatste Nieuws ligt de Bruggeling in een kunstmatige coma en moeten de precieze gevolgen van de verwondingen nog afgewacht worden.

Het parket laat weten dat de verdachte snel gevat kon worden en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat werd geplaatst wegens poging tot doodslag. “De raadkamer heeft zijn aanhouding verlengd op 27 september. Het gerechtelijk onderzoek is lopende,” klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni