| De brand in Schaarbeek zorgde voor een enorme rookwolk in de buurt van het Noordstation.

Brussels parket onderzoekt drie branden van maandag

© Chris Verhaeghe
26/06/2018

Het Brusselse parket heeft drie onderzoeken geopend naar de branden gisterenavond in Anderlecht, Elsene en Schaarbeek. Voorlopig wijst niets er op dat de branden gelinkt zijn of dat er sprake is van brandstichting, maar verder onderzoek is nog nodig.

Rond halfzeven ’s avonds brak er brand uit op een stuk braakliggend terrein in Anderlecht waar zigeuners verbleven. “Het ging om een voertuig en een hutje. Het labo is ter plaatse gegaan voor een sporenonderzoek, maar de oorzaak is nog niet gekend”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket.

Later op de avond brak er ook brand uit in een restaurant in de Stevinstraat in Elsene. “Het ging om een keukenbrand die ontstond aan de dampkap. Volgens de eerste vaststellingen zou het gaan om een ongeluk.”

Brand in Schaarbeek

De grootste brand gisterenavond gebeurde in Schaarbeek. Rond halfacht brak er brand uit aan het dak van een loods aan de Aarschotstraat. De brand veroorzaakte een dikke rookpluim en een tiental huizen moest worden ontruimd.

“Het parket heeft een deskundige aangesteld om de oorzaak te onderzoeken. Ook de technische recherche van de politie zal ter plaatse gaan voor een sporenonderzoek, maar vanmorgen konden ze het terrein nog niet betreden.”

'Wellicht geen link'

Het parket heeft nu drie afzonderlijke onderzoeken geopend om de branden te onderzoeken. “Gelukkig raakte er nergens iemand gewond”, zegt Van Wymersch.

“We gaan alles nu onderzoeken, maar voorlopig is er geen enkel element dat wijst op een verband tussen de branden. De oorzaak van de branden in Anderlecht en Schaarbeek zijn nog niet gekend.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Elsene, Schaarbeek, Justitie, brand, Ine Van Wymersch, Brussels parket

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni