DOVO en de civiele bescherming kwamen ter plaatse om de enveloppes te onderzoeken.

Brussels parket ontvangt verdachte enveloppen

© Chris Verhaeghe
05/11/2019

In het Brussels parketgebouw zijn dinsdagvoormiddag twee verdachte enveloppes aangekomen. Het gebouw was een tijdje dicht voor het publiek, maar intussen is gebleken dat de enveloppes geen verdachte stoffen bevatten. De veiligheidsperimeter is dan ook opgeheven.

"De enveloppes werden als verdacht beschouwd, waarna er meteen beslist is om een veiligheidszone in te stellen en de nodige maatregelen te nemen", zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. Het Portalis-gebouw werd daarom tijdelijk afgesloten.

Zowel de Civiele Bescherming als de ontmijningsdienst van het leger (DOVO) kwamen ter plaatse. Een explosievenhond onderzocht beide enveloppes, waarna die nogmaals gecontroleerd werden met een X-ray-toestel. Daaruit bleek dat er geen gevaarlijke stoffen inzaten. De veiligheidszone werd opgeheven.

"Er loopt vanzelfsprekend wel een onderzoek naar de afzender van deze enveloppes", zegt de parketwoordvoerster. Maandagnamiddag moest het justitiepaleis op het vlakbij gelegen Poelaertplein ook ontruimd worden omwille van een verdacht pakket. Ook dat bleek uiteindelijk onschadelijk. Het onderzoek daarnaar werd overgedragen aan het parket van Doornik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Justitie , Brussels parketgebouw , Dovo , civiele bescherming , Portalisgebouw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni