Vals alarm aan Justitiepaleis: perimeter opgeheven

© CV/BRUZZ
| Iedereen moet het Justitiepaleis verlaten
Updated: 04-11-2019 - 17:20

Het Justitiepaleis werd maandagnamiddag ontruimd. De aanleiding was een verdacht pakket vlakbij het gebouw. De ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse gekomen. "Na onderzoek bleek het uiteindelijk niet om een verdacht pakket te gaan", klinkt het bij de Brusselse politie. Intussen mag iedereen het Justitiepaleis terug betreden.

Vandaag zou in het Brusselse Justitiepaleis het genocideproces tegen Fabien Neretsé van start gaan. Hij zou betrokken geweest zijn bij genocidemisdaden in Rwanda in 1994.

Het volledige Justitiepaleis werd rond 15.00 uur ontruimd. Dat het hele gebouw ontruimd werd, is uitzonderlijk. Vlakbij het Justitiepaleis zou een verdacht pakket gevonden zijn, net op het moment dat de lottrekking van de juryleden van het genocideproces van start zou gaan. Op het moment van de evacuatie waren er in de assisenzaal zo'n 100 tot 200 mensen aanwezig.

De politie stelde een veiligheidsperimeter in en riep de ontmijningsdienst DOVO op. Die onderzocht het pakket. "Na onderzoek bleek het pakket toch niet verdacht te zijn", zegt de Brusselse politie. Rond 17 uur werd de perimeter opgeheven. "Iedereen mag intussen terug naar binnen", aldus politiewoordvoerster Ilse Van de keere.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?