Brussels parket zoekt getuigen van gewelddadig overlijden in Peterbos

© Belga
22/06/2023

Het Brusselse parket heeft donderdag een opsporingsbericht verspreid waarin getuigen gezocht worden van het gewelddadig overlijden dat in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in de Anderlechtse Peterboswijk. Daarbij kwam een 29-jarige man om het leven. Wie getuige is geweest of iets verdachts heeft gezien of gehoord op het ogenblik van de feiten, kan de speurders contacteren.

Het stoffelijk overschot van de 29-jarige man werd woensdagochtend omstreeks 05.30 uur aangetroffen vlakbij het Peterbospark, ter hoogte van de Prozastraat in Anderlecht. Volgens het parket gaat het om een gewelddadig overlijden, en werd er dan ook een onderzoeksrechter aangesteld. Het onderzoek werd in handen gegeven van de federale gerechtelijke politie.

"Het slachtoffer droeg een zwarte broek, een donkergrijs T-shirt, een zwarte donsjas en zwarte sportschoenen", klinkt het daarin. "Het slachtoffer verplaatste zich met een SUZUKI Swift met nummerplaat 2-DNW-462, die door hem was geparkeerd op de Grote-Ringlaan, tegenover huisnummer 29."

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar iedereen die getuige is geweest of iets verdachts heeft gezien of gehoord op het ogenblik van de feiten. Getuigen kunnen met de speurders contact opnemen via het tipformulier op de website van de federale politie, of via het gratis nummer 0800/30300. Discretie wordt daarbij verzekerd, luidt het nog.

Volgens verschillende media kadert het overlijden zeer waarschijnlijk in een territoriumstrijd tussen drugsbendes. Het slachtoffer zou aangepakt zijn omdat hij het als kleine dealer aandurfde actief te zijn in de Peterboswijk, die in handen zou zijn van een criminele organisatie uit Marseille, de Zuid-Franse havenstad.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni