Brusselse dealer opereerde vanuit speeltuin

© Peter Dhondt-BRUZZ

De Brusselse lokale politie heeft een drugdealer opgepakt die er geen graten in zag om zijn drugs aan de man te brengen vanuit een speeltuintje in de Grootsermentstraat in de Dansaertwijk. Dat meldt het Brusselse parket.

In september waren er al eens drugs teruggevonden in een zak onder de glijbaan van het speeltuintje, wat meteen de aandacht van de politie trok. Op 20 januari zag een politiepatrouille dan hoe een man vanuit datzelfde speeltuintje drugs aan het verkopen was. De man ging bij het zien van de agenten nog op de vlucht, maar gleed uit en kon ingerekend worden.

In zijn vluchtpoging had hij nog een zak weggegooid met daarin 25 bolletjes cocaïne, goed voor zo'n 6,6 gram. In het parkje aan de speeltuin werden nog 6 bolletjes cocaïne gevonden, enkele centimeters diep begraven in de grond.

Tijdens een fouille op het commissariaat werd er nog een kleine hoeveelheid cannabis gevonden. Hij werd van zijn vrijheid beroofd en na verhoor vrijgelaten. De verdachte kreeg wel een dagvaarding overhandigd om voor de correctionele rechtbank te verschijnen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?