Brusselse parket eist twee jaar cel voor inbraak in Elsene

© Belga
06/08/2021

Het Brusselse parket heeft vrijdag een gevangenisstraf van 2 jaar gevorderd tegen een 25-jarige man die betrokken was bij een inbraak in Elsene. Het is voor de twintiger allesbehalve de eerste maal dat hij met het gerecht in aanraking komt, maar zijn advocaat pleitte voor een werkstraf.

De inbraak vond plaats in de nacht van 9 op 10 september 2019 en de daders gingen er toen vandoor met een paspoort en een laptop. De eigenaar van die laptop kon het toestel de volgende ochtend opsporen via een app en stelde vast dat die al te koop werd aangeboden in een Cash Converters-winkel.

"De uitbater van die winkel herkende de verdachte als de man die het toestel had binnengebracht", zei het parket. "Gezien het korte tijdsverloop tussen de inbraak en het afgeven van het toestel in de winkel, kan het niet anders dan dat hij de dader is. Meneer is ook al herhaaldelijk veroordeeld tot gevangenisstraffen en werkstraffen."

Het parket eiste een gevangenisstraf van twee jaar, maar de verdediging pleitte voor een nieuwe werkstraf. "Ik heb na een moeilijke jeugd lang rondgehangen met foute vrienden", zei de twintiger zelf. "Ik heb nu voorgoed gebroken met die mensen en probeer mijn leven op het rechte pad te krijgen. Sinds een jaar woon ik nu samen met mijn vriendin, die zwanger is."

De rechtbank spreekt zich uit op 13 augustus.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni