Brusselse parket voert onderzoek naar EA voor gokken in FIFA-spel

JC
© BRUZZ
10/09/2018

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar Electronic Arts (EA), omdat de spelontwikkelaar in de voetbalspellen FIFA 18 en FIFA 19 de zogenaamde ‘loot boxes’ of virtuele schatkisten niet afschaft.

Het aanbieden van de 'Loot Boxes' is sinds juli verboden. Die virtuele schatkisten kunnen met echt geld gekocht worden en leveren je in het spel voorwerpen op. In FIFA kan je zo bijvoorbeeld betere spelers kopen.

Het probleem met de zogenaamde 'Loot Boxes' is echter dat je op voorhand niet precies weet welke spullen je zal krijgen. Volgens minister Geens (CD&V) gaat het daarom om een vorm van gokken. Enkele maanden geleden beslisten twee andere immens populaire videospellen (Overwatch en Counterstrike) daarom dat spelers in België geen 'Loot Boxes' meer konden aankopen.

EA games buigt niet

In FIFA 19, de nieuwe editie van de voetbalvideogame die op 28 september in de rekken ligt, kan je wel nog steeds pakketten met willekeurige spelers kopen. Spelontwikkelaar Electronic Arts had in juli al aangekondigd dat ze de 'Loot Boxes' niet zouden afschaffen.

Peter Naessens, directeur van de kansspelcommissie had daarop al aangekondigd dat de volgende stappen via het gerecht genomen zouden worden. Op overtredingen van de kansspelwetgeving staan gevangenisstraffen tot vijf jaar en boetes tot 800.000 euro. Dat bedrag kan worden verdubbeld als er minderjarigen bij betrokken zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , FIFA , Kansspelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni