Cafésporten en kansspelen niet meer toegelaten op café

© Belga
24/12/2021

Wie op café gaat, zal vanaf zondag niet meer mogen darten of een gokje wagen aan een automaat. Cafésporten en kansspelen zijn dan niet langer toegestaan op café. Dat blijkt uit het vrijdag gepubliceerd koninklijk besluit met de jongste aanscherpingen van de coronaregels.

Het Overlegcomité vrijwaarde woensdag de horecasector. Cafés en restaurants mogen dus open blijven volgens de reeds geldende regels. Ze moeten dus ook in de eindejaarsperiode om 23 uur de deuren sluiten en het Covid Safe Ticket blijven hanteren. Voorts blijft het mondmasker er verplicht en mag je met maximaal zes aan een tafel zitten.

Op één vlak is er dus wel een verstrenging. "Cafésporten en kansspelen op café zijn niet toegelaten," klinkt het in het persbericht van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden over de publicatie in het Staatsblad.

De jongste maatregelen die het Overlegcomité woensdag afklopte, gaan zondag 26 december met tweede kerstdag in. Ze gelden tot en met 28 januari 2022, net als de bestaande maatregelen. Na het overleg van de verschillende regeringen van het land was al aangekondigd dat het Overlegcomité de epidemiologische situatie opnieuw zal beoordelen in de eerste helft van januari.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni