Brusselse politie klist drugdealer met uitgebreid werkterrein

© Photonews
| De Brusselse politie trof bij een huiszoeking in de woning van de man een vuurwapen, drugs en geld aan.

De drugssectie van de Brusselse lokale politie heeft een man opgepakt die ervan verdacht wordt drugs te dealen in de Brusselse regio, maar ook in Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Namen. Bij een huiszoeking in de woning van de man troffen de agenten een vuurwapen aan maar ook een aanzienlijke hoeveelheid drugs en geld. Dat meldt het Brusselse parket.

De man hield zich volgens het parket niet alleen bezig met drughandel maar ook met witwaspraktijken en afpersingen. Hij werd maandag opgepakt, waarna de politie een huiszoeking uitvoerde in zijn woning aan de Lambermontlaan in Schaarbeek. Daarbij stootten de agenten op een niet-geregistreerd vuurwapen met munitie, 325 gram cocaïne en 12.500 euro cash geld.

Voorts werden er vijf gsm's en een geldtelmachine in beslag genomen en werden er twee bestelbonnen teruggevonden voor twee luxe-uurwerken voor een totaalbedrag van 23.700 euro. De politie nam ook een wagen in beslag omdat die niet verzekerd bleek en geen nummerplaten had.

De verdachte werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket. De onderzoeksrechter besloot na verhoor om hem onder aanhoudingsbevel te plaatsen. Het onderzoek is nog volop aan de gang, aldus het parket.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?