Brusselse politie klist tweemaal zelfde gauwdieven

© PhotoNews

De Brusselse politie heeft vorige week dinsdag kort na elkaar twee keer dezelfde gauwdieven opgepakt. Na hun eerste arrestatie werd het tweetal vrijgelaten maar korte tijd nadien liepen ze opnieuw tegen de lamp. Dat meldt het Brusselse parket.

De Trekkersbrigade van de Brusselse politie, die gespecialiseerd is in het opsporen van gauwdiefstallen, had het duo dinsdagnamiddag in het vizier kregen in het stadscentrum. Daar zagen de inspecteurs hoe de twee verdachten een vrouw uitkozen en haar volgden. De vrouw rook echter onraad en merkte op dat ze gevolgd werd en dat een van de verdachten in haar jaszak probeerde te geraken. De twee sloegen daarom op de vlucht, maar de Trekkers konden hen volgen.

Enkele minuten later zagen de agenten hoe de twee opnieuw toesloegen, ditmaal bij een jonge vrouw. Ook zij voelde hoe één van de verdachten iets uit haar zak wilde halen toen ze even uit evenwicht werd gebracht. De inspecteurs grepen in en arresteerden beide verdachten.

Rechtstreekse dagvaarding

Na verhoor werden de verdachten op vraag van het parket vrijgelaten. De inspecteurs van de Trekkersbrigade hoorden echter hoe de twee zeiden dat ze opnieuw wilden toeslaan en vroegen aan collega's van de anti-overvalbrigade de twee verdachten te volgen.

Wat later op de avond maakten de twee gauwdieven inderdaad een nieuw slachtoffer. Aan de Putterij stalen ze de portefeuille van een nietsvermoedende voetganger. De inspecteurs van de anti-overvalbrigade kwamen tussenbeide en pakte het duo opnieuw op. De verdachten verzetten zich daarbij hevig. Na verhoor kregen ze een rechtstreekse dagvaarding overhandigd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?