De buit van een drugsvangst uitgestald op een tafel: cannabis, biljetten en telefoons
© Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene | Er werd in totaal 114,9 gram cannabis aangetroffen, waarvan een deel in 29 aparte zakjes, klaar voor de verkoop (archiefbeeld)

De politie heeft vorige week woensdag twee drugdealers opgepakt die actief waren in de Anneessenswijk en de Dansaertwijk. Eén van beiden werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst, de tweede kreeg een rechtstreekse dagvaarding en moet zich eind januari al voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Dat meldt het Brusselse parket.

De eerste verdachte werd woensdagnamiddag opgepakt in de Anneessenswijk. Een politiepatrouille merkte op dat de man zich heel zenuwachtig gedroeg bij het zien van de inspecteurs waarna ze besloten hem te controleren.

Toen de inspecteurs zijn rugzak wilden doorzoeken, stribbelde de man eerst tegen. Uiteindelijk loste hij de tas, maar zette hij het op een lopen. Even verderop kon hij echter al ingerekend worden.

Vrij onder voorwaarden

In de tas bleek 114,9 gram cannabis te zitten, waarvan een deel in 29 aparte zakjes, klaar voor de verkoop, naast 61,1 gram cocaïne en een precisieweegschaal. Bij een huiszoeking werden nog heel wat spullen aangetroffen waarvan de oorsprong niet gekend is. Het gaat onder andere om smartphones, laptops, parfums, fietsen en werfmateriaal.

Een deel van het werfmateriaal kan alvast gelinkt worden aan een inbraak in Elsene. De verdachte bleek vrij onder voorwaarden. Na verhoor werd hij ter beschikking gesteld van het parket. Dat besloot hem meteen te dagvaarden voor de correctionele rechtbank.

Spacecake

De tweede verdachte werd later die avond opgepakt in de Dansaertwijk, toen een patrouille bij een controle vaststelde dat hij enkele pakjes op zak had. De man probeerde zich nog te verzettten tegen zijn arrestatie maar kon geboeid worden en werd meegenomen naar het commissariaat.

Tijdens de fouille werden 22 zakjes cocaïne gevonden en een stuk spacecake. Ook tijdens een huiszoeking werd er nog een zak met wit poeder aangetroffen. De verdachte werd na verhoor door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie