Brusselse politie pakt twee militairen op met grote hoeveelheid munitie

© Belga - BRUZZ
22/12/2022

De Brusselse politie heeft afgelopen zaterdag twee militairen opgepakt. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door het Brussels parket aan BRUZZ. De militairen waren in het bezit van een aanzienlijke hoeveelheid munitie, wellicht gestolen bij het leger.

Volgens Het Nieuwsblad verwittigden bewoners van de ­Archimedesstraat zaterdag in Brussel de politie omdat ze zagen hoe twee mannen vanuit een open raam met vuurwapens schoten. De politie ging meteen ter plaatse en viel de woning binnen. Daar trof ze twee militairen aan, broers.

De wapens die door de buurtbewoners gezien waren, bleken enkel airsoftwapens (luchtdrukwapens) te zijn, maar in het appartement troffen de agenten wel nog meer dan tweehonderd stuks oorlogsmunitie aan, bedoeld voor machinepistolen. Vermoedelijk waren die gestolen bij het Belgisch leger.

"Wij kunnen bevestigen dat twee mannen opgepakt werden en van hun vrijheid werden beroofd", klinkt het bij het Brusselse parket. "In de woning werd een hoeveelheid munitie aangetroffen. Na verhoor door de politiediensten werden de twee personen in vrijheid gesteld. Het onderzoek is lopende."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni