© Maarten Franssen via Facebook

Brusselse politie test futuristische nieuwe camerawagen

JC
© BRUZZ
01/01/2019

De politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene test nog tot midden januari een nieuw cameravoertuig. De wagen heeft een cabine die uitgerust is met een 360-gradencamera en die tot wel vier meter hoog de lucht in kan.

Wie de voorbije weken op Winterpret rondwandelde, kon het nieuwe politievoertuig al zien staan. De wagen valt op door zijn futuristisch design en de grote glazen cabine. "Hier heeft hij al de bijnaam 'De Batmobiel' gekregen" zegt politiecommissaris Olivier Slosse lachend.

De UMS-viseo, want dat is de officiële naam van de Batmobiel, is wel degelijk een auto. Toch gaat het niet om een patrouillevoertuig. "Het is eigenlijk een mobiele vaste camera. Bedoeling is om de UMS op evenementen op te stellen en zo met de camera over de menigte heen te kijken."

Testvoertuig

De politiezone mag het voertuig nog tot midden januari gebruiken. Ook in Frankrijk zijn er op dit moment tests met de UMS en eerder kon de politie van Saint-Ghislain het voertuig ook al eens uitproberen. Niet onbelangrijk: de UMS is volledig elektrisch en haalt snelheden tot 45 kilometer per uur.

"Wij hopen er vooral een lacune in onze cameradekking mee op te lossen. Er zijn voldoende evenementen in de binnenstad waar we gebaat zijn bij een beter overzicht en meer camera's. Maar het is niet zo dat we hieraan vast hangen. Dit voertuig is maar een optie die we overwegen."

batmobiel camerawagen
© Polbru | De camerawagen, die de politie 'batmobiel' doopte, in actie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Justitie, politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene, bewakingscamera

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie