Brusselse politie treft vuurwapens aan bij criminele bende

© BRUZZ
| (archiefbeeld)

De sectie groot-banditisme van de Federale gerechtelijke politie Brussel, voerde vorige week donderdagmorgen een twaalftal huiszoekingen uit. De criminele organisatie was vooral actief in de Brusselse regio en wordt verdacht van een reeks gewelddadige home-invasions.  De huiszoekingen zijn het gevolg van minutieus speurwerk en probeerde een beter beeld te krijgen van de dagdagelijkse activiteiten van de bende. 

Tijdens de huiszoekingen werden vuurwapens in beslag genomen, alsook high-tech materiaal om slachtoffers te observeren en verschillende gestolen goederen.

De vier mannen zouden verantwoordelijk zijn voor meerdere uitermate gewelddadige home-invasions, inbraken waarbij de daders de confrontatie met de bewoners van een geviseerd pand opzoeken, om hen met zwaar geweld te overtuigen geld en andere kostbare voorwerpen af te geven. Eén van de ten laste gelegde feiten van deze bende betreft een drieste home invasion van vorig jaar in Grimbergen. Vier daders bedreigden hierbij de slachtoffers met vuurwapens en deelden klappen uit aan de vrouw des huizes die hierbij bijna het bewustzijn verloor en lelijk toegetakeld werd. De daders gingen er onder andere vandoor met het voertuig van het gezin.

Gelet op de vuurwapengevaarlijkheid van deze personen, werd beroep gedaan op de speciale eenheden om de huiszoekingen in veilige omstandigheden te laten verlopen. De drie verdachten werden van hun vrijheid beroofd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die ze ondertussen onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst. Een vierde dader, waarvan de identiteit gekend is, wordt opgespoord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?