Brusselse politiecommissaris opgepakt in onderzoek naar wapenhandel

© Federale Politie
| agenten van de federale politie (archiefbeeld).
Updated: 09-09-2020 - 12:10

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft bij een actie gisteren tien mensen opgepakt in een onderzoek naar wapenhandel. Een van de verdachten is een politiecommissaris van de zone Brussel Hoofdstad Elsene. Bij de huiszoekingen werden 374 wapens in beslag genomen, alsook 400 kilogram munitie.

Dinsdagochtend vonden er in het dossier dat wordt geleid door een Brusselse onderzoeksrechter gelijktijdig 16 huiszoekingen plaats in privéwoningen, een wapenhandel en een politiecommissariaat, zegt de woordvoerder van het federaal parket.

374 wapens in beslag genomen

Deze huiszoekingen gebeurden in het kader van een onderzoek naar de handel in vuurwapens en vonden plaats in de gemeenten Watermaal-Bosvoorde, Waterloo, Eigenbrakel, Kasteelbrakel, Laken, Oudergem, Lasne, Aat, Verviers en Tubeke. Er werden talrijke handwapens, lange vuurwapens en automatische wapens aangetroffen, en ook granaten.

In totaal werden er 374 wapens voor onderzoek in beslag genomen alsook 400 kilogram munitie. Er werden eveneens twaalf voertuigen, waaronder meerdere luxevoertuigen, in beslag genomen. Wapendeskundigen hebben de onderzoekers bijgestaan om de verschillende types aangetroffen wapens gemakkelijker te kunnen identificeren.

Brusselse commissaris opgepakt

Bij de actie werden tien personen opgepakt. "Tot die personen behoren verzamelaars, twee wapenhandelaars en een politiecommissaris. Vijf van hen werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter die met het dossier is gelast", zegt de woordvoerder van het federaal parket. "In het belang van het onderzoek geven we in dit stadium geen verdere informatie."

De politiecommissaris die werd opgepakt maakt deel uit van het korps van Brussel Hoofdstad/Elsene, zo verneemt onze redactie. "We hebben onmiddellijk een disciplinair onderzoek geopend en de betrokkene werd geschorst", zegt woordvoerder Olivier Slosse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?