Elf arrestaties verricht en 151 kg cocaïne gevonden in onderzoek naar wapenhandel

© PhotoNews

De sectie groot banditisme van de federale gerechtelijke politie van Brussel heeft op woensdag 5 juni in de vroege ochtend elf arrestaties verricht in een onderzoek naar een criminele organisatie die actief was in een internationale wapenhandel, meldt het Brussels parket in een persbericht. In een Brussels appartement werd ook nog 151 kilogram cocaïne aangetroffen.

Bij de acties van de speciale eenheden werden elf personen van hun vrijheid beroofd. Zeven van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. "Deze personen zijn geen onbekenden voor justitie", stelt het parket.

Het onderzoek werd gevoerd in het kader van de internationale wapentrafiek, maar de criminele organisatie schuwde geen andere vormen van criminaliteit. In een Brussels appartement werd 151 kilogram cocaïne aangetroffen met een straatwaarde van 5,285 miljoen euro.

De inzet van een speurhond heeft op diverse adressen ook geleid tot het terugvinden van ongeveer 1 miljoen euro in cash geld dat vakkundig verpakt en verstopt zat. "De maatschappelijke context en de evolutie van dit soort criminaliteit vereisen een toenemende mate van deskundigheid en professionalisme van de diensten die ermee worden geconfronteerd", zegt het Brussels parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?