Brusselse politiezones stellen nieuw controlemateriaal en superflitser voor

© kabinet Bianca Debaets

De politiezones Montgomery en Ukkel/Watermaal-Bosvoorde/Oudergem hebben woensdag samen met Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets hun nieuwe controlemateriaal tegen overdreven snelheid en alcohol in verkeer voorgesteld. Beide zones kochten onder meer een superflitser die tot zes rijstroken in het oog houdt.

De lokale politie in Brussel speelt een belangrijke rol in de strijd tegen snelheidsovertredingen en bestuurders die dronken achter het stuur kruipen. Om die strijd te ondersteunen maakte staatssecretaris Debaets in de voorbij twee jaar 3,2 miljoen euro vrij voor de uitbreiding van het controlemateriaal voor alle Brusselse politiezones.

Woensdag mochten de politiezones Montgomery (606.028,57 euro) en Ukkel/Watermaal-Bosvoorde/Oudergem (481.528,57 euro) hun nieuwe controlemateriaal voorstellen. Met de financiële steun kochten ze anonieme wagens, de nieuwste alcoholtesters, politiecombi's, digitale signalisatieborden of accessoires zoals verkeerskegels.

Het topstuk is de superflitser van het type NK7. Deze kan tot zes rijstroken tegelijkertijd controleren en werkt vanwege zijn accurate infraroodtechnologie ook in tunnels en in slechte weersomstandigheden.

"Het aantal controles stijgt ieder jaar. Dankzij het nieuwe materiaal kan de politie die lijn verderzetten. Mijn ambitie is dat niemand nog omkomt in het verkeer. Weggebruikers moeten de verkeersregels respecteren", stelt staatssecretaris Debaets.

De budgettaire inspanning die het Brussels Gewest deed, wordt herhaald. Dit jaar komt er een nieuwe oproep waarop de politiezones kunnen intekenen voor bijkomende investeringen in controlemateriaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?