Het Justitiepaleis op het Poelaertplein staat al meer dan 30 jaar in de steigers

Brusselse Syriëstrijder veroordeeld tot 5 jaar cel

© Chris Verhaeghe
20/01/2020

De correctionele rechtbank van Brussel heeft een Brusselse Syriëstrijder bij verstek veroordeeld tot 5 jaar cel, dat schrijft de Franstalige krant La Capitale en wordt bevestigd door de federaal parket. De rechtbank beval ook de onmiddellijke aanhouding van de beklaagde, Soufian Defauwe, die terechtstond omdat de voormalige minister van Onderwijs van de Franse gemeenschap, Marie-Martine Schyns (cdH) had bedreigd via een online bericht.

Defauwe is een vriend van Bilal Hadfi, een zelfmoordterrorist die zichzelf opblies bij de aanslagen in Parijs. Hadfi woonde in Laken en ging in Brussel naar school. Soufian Defauwe trok begin 2014 naar Syrië en sloot er zich aan bij Jabat Al-Nosra. Sinds 2018 is het onduidelijk waar hij zich bevind.

Het federaal parket eiste in december 2019 5 jaar cel tegen de man voor de deelname aan activiteiten van een terroristische groepering. De Brusselse Syriëstrijder werd afgelopen donderdag bij verstek veroordeeld tot de maximumstraf, waarna de rechtbank zijn onmiddellijke aanhouding beval.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Justitie , Brusselse Syriëstrijder , Syriëstrijder

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni