Brusselse terreurverdachten in verdenking gesteld voor aanslagen Parijs

© PhotoNews
| Proces van Sofiane Ayari en Salah Abdeslam (archiefbeeld)

Het federaal parket heeft op woensdag twee Brusselse terreurverdachten voor een dag uitgeleverd aan Frankrijk. Beide mannen worden in verdenking gesteld voor de aanslagen in Parijs in 2015.

De overdracht gebeurde in het grootste geheim, schrijft La Capitale. Sofiane Ayari, die veroordeeld werd tot 20 jaar cel na de schietpartij in de Driesstraat in Vorst, en Ali el Haddad Asufi, die in verband wordt gebracht met de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016, werden door de Franse gendarmerie aan de grens opgehaald.

In Frankrijk werden ze officieel in verdenking gesteld voor hun banden met de aanslagen in Parijs waarbij 130 mensen het leven lieten. De verdachten keerden dezelfde dag nog terug naar België.

De vingerafdrukken van Sofiane Ayari werden teruggevonden in een huis dat de terroristen van de aanslagen van Parijs gebruikten als opslagplaats. Ali el Haddad zou als tussenpersoon hebben gefungeerd om onderdak te vinden in Etterbeek voor de daders van de aanslagen in Brussel.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. Alle berichtgeving over de Brussellink vindt u in ons dossier. 

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?