Buitenwipper van El Café staat terecht voor verkrachting

© Peter Dhondt-BRUZZ
| El Café en Waff, cafés in de uitgaansbuurt bij de begraafplaats van Elsene, waar een barman vrouwelijke bezoekers drogeerde en verkrachtte.

Het openbaar ministerie heeft 50 maanden gevangenisstraf geëist tegen een 45-jarige buitenwipper voor een verkrachting in El Café in Elsene. Het is het tweede personeelslid van het café dat in opspraak komt, nadat aantijgingen tegen een barman vorig jaar het protest Balance Ton Bar ontketende.

De feiten dateren van de nacht van 1 op 2 maart 2019, zo schrijft Het Nieuwsblad. Een vrouw van 20 vierde er een verjaardag van een kennis. Toen het feestje ten einde liep werd het meisje door de buitenwipper - een 45-jarige Belg van Albanese afkomst - in de toiletten geduwd. Daar werd ze bedreigd en gedwongen tot orale seks.

Even later werd de politie gebeld en konden de agenten stalen nemen. Na onderzoek in het labo werd in de stalen het DNA van de buitenwipper vastgesteld.

Volgens de advocate van het slachtoffer, Caroline Poiré, heeft het slachtoffer het moeilijk om na de feiten haar leven terug op te pikken en is ze al twee keer opgenomen in de psychiatrie.

De beklaagde ontkent de feiten maar heeft verschillende keren zijn verklaring gewijzigd. Volgens zijn laatste verklaring zou hij eerder op de avond orale seks hebben gehad had met zijn vriendin. De lichaamssappen werden volgens hem ‘getransfereerd’ na een kus. Zijn advocaat, Abdelhadi Amrani, vraagt de vrijspraak.

Het openbaar ministerie gelooft dat niet en vraagt een gevangenisstraf van 50 maanden. Een vonnis wordt verwacht op 28 juni.

El Café kwam samen met Waff, beiden van dezelfde eigenaar, vorig jaar in opspraak nadat verschillende vrouwen over aanranding van een barman hadden getuigd. De man zou verschillende vrouwen gedrogeerd en verkracht hebben in het café. De zaak ontketende toen het protest ‘Balance Ton Bar’.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?