De ouders van Mawda in de rechtbank in mei 2018

| Het gezin van Mawda.

Burgerplatform betaalt levensonderhoud ouders Mawda

FC
© Belga - BRUZZ
21/12/2018

De ouders van de neergeschoten tweejarige peuter Mawda zijn nog altijd in afwachting van OCMW-steun of regularisatie. Een vijftigtal personen hield op het Poelaertplein een solidariteitsactie voor de ouders, waaronder leden van het Burgerplatform voor steun aan de Vluchtelingen. "Het zijn wij die de huur en advocaten van de ouders betalen."

De zaak ging normaal vrijdag behandeld worden, maar is uitgesteld naar vrijdag. Het uitstel komt er nadat de rechter vroeg om een bewijs dat er een procedure loopt naar het overlijden van Mawda. Zo kan aangetoond worden dat de ouders in België moeten verblijven tijdens de procedure en ook nood hebben aan eigen middelen om te overleven.

“Ondertussen zijn wij het van Burgerplatform die ervoor zorgen dat de ouders kunnen overleven.” zegt Mehdi Kassou. “We betalen hun huur, elektriciteit, advocaten en wat ze nog meer nodig hebben. Dat kan zo niet blijven duren.”

Het hoofddoel van de familie is de regularisatie, want dan kunnen de ouders aan het werk. Maar intussen vragen ze OCMW-steun om te overleven. (Lees verder on de foto).

Justice Pour Mawda 21/12/18

| Een vijftigtal mensen kwam hun solidariteit tonen met de familie van Mawda.

"Er is na de dood van Mawda onmiddellijk door de regering gezegd dat de regularisatie zou geregeld worden en daar is nooit gevolg aan gegeven", stelt advocate Mieke Van Den Broeck van Progress Lawyers Network. "Theo Francken (N-VA) maakte van elke zaak een principekwestie. Nu hij weg is, roepen we Maggie De Block (Open VLD) op om het dossier te behandelen."

Om hun oproep voor een regularisatie kracht bij te zetten, ondertekenden de protestvoerders kerstkaarten met daarop een kerststal met een lege wieg en Mawda als engel. De kerstkaarten zullen worden afgeleverd bij het kabinet van De Block.

Het kabinet van minister De Block zelf wil geen commentaar geven op individuele cases.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , Samenleving , Mawda , ocmw-steun , Rechtzaak

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni