| De verdachten werden aangehouden op de luchthaven.

Vier beschuldigden verkrachtingszaak Malta blijven aangehouden: uitspraak eind juli

RV
07/07/2023

De vier jongeren uit het Brusselse, betrokken bij een verkrachting van een Frans meisje en de mishandeling van haar Zwitserse vriend, blijven voorlopig in de cel in Malta. Ze zullen op het einde van de maand juli voor de rechter verschijnen.

De FOD Buitenlandse Zaken bevestigde vrijdagmiddag dat één van de 5 gedetineerden, een minderjarige, vrijgelaten is, nadat die voor de rechter was verschenen. De andere vier blijven aangehouden.

“De families van de betrokkenen zijn op de hoogte van de situatie”, zegt de woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken. “We staan met hen in contact en volgen dit dossier op de voet”.

De zware feiten dateren van vorig weekend. Het 17-jarige meisje werd verkracht door haar ex-vriend, terwijl in een andere ruimte een 16-jarige jongen gedurende acht uur werd mishandeld door een groep jonge mannen uit Overijse en Brussel.

De verdachten, die op vakantie waren in Malta, werden net voor hun terugvlucht gearresteerd op de luchthaven. Door een spoedprocedure van de Maltese justitie kwam de zaak zo kort na de feiten al voor de rechtbank.

De FOD Buitenlandse Zaken kan niet verder ingaan op het dossier omwille van privacyredenen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni