Cannabisplantages ontmanteld in Schaarbeek, Vilvoorde en Lot

De grote cannabisplantage in Anderlecht werd ontdekt na een brand

Bij een reeks huiszoekingen zowel in als rond Brussel zijn vorige week veertien verdachten opgepakt. Bij de actie ontmantelde de politie drie cannabisplantages in Schaarbeek, Vilvoorde en Lot. De politie nam daarbij 6.285 cannabisplanten en 141 kilogram marihuana in beslag. Vijf van de veertien verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden en zitten in de cel.

Bijna honderd politiemensen, zowel van de lokale als van de federale politie, vielen vorige week woensdag binnen op tien adressen in Schaarbeek, Evere, Sint-Pieters-Woluwe, Vilvoorde, Sint-Gillis, Ukkel, Aalst en Lot (Beersel).

De actie kwam er in navolging van een onderzoek dat werd opgestart in juli 2020, toen de politie in Kraainem een man oppakte die betrokken was bij de teelt van cannabis. Toen ontmantelde de politie van de zone Brussel Noord (Evere, Schaarbeek en Sint-Joost-Ten-Node) een cannabisplantage waar bijna 500 planten werden geteeld.

Bij de actie op 20 januari werden dertien personen opgepakt en legden de speurders beslag op zowat 90.000 euro en drie voertuigen. Daarnaast werden drie cannabisplantages ontdekt in Schaarbeek, Vilvoorde en Lot, waar samen 6.285 planten werden geteeld. Zo’n 1.600 waren al geoogst volgens de politie.

Vijf verdachten werden door de Brusselse onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst, een zesde werd vrijgelaten na verhoor. Zeven anderen, die illegaal in het land verbleven, werden overgebracht naar een gesloten centrum. Twee van hen kregen het bevel het grondgebied te verlaten. De vijf anderen blijven in het centrum in afwachting van hun uitzettingsprocedure.

Afgelopen vrijdag werd nog een veertiende verdachte opgepakt. De man werd na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?