Een advocaat op het mozaïek van het justitiepaleis

| Een advocaat op het mozaïek van het Justitiepaleis.

Celstraf met uitstel voor man die brandbom naar federaal parlement gooide

© Chris Verhaeghe
07/10/2021

In Brussel is een man veroordeeld die vorig jaar een molotovcocktail gooide naar het federaal parlement. Hij kreeg 25 maanden cel met probatie-uitstel opgelegd.

De 37-jarige man trok op 27 juli 2020 naar het federaal parlement. Hij werd er opgemerkt door een politiepatrouille, maar nog voor die hem kon controleren, gooide hij een molotovcocktail naar het overheidsgebouw. De brandbom belandde in het hek van het federaal parlement en beschadigde daarbij enkele voertuigen.

De dertiger kon ter plekke worden opgepakt, maar hij was er wel nog in geslaagd om een foto van zijn daad op sociale media te posten. In de uren vooraf had hij op diezelfde sociale media aangekondigd dat hij actie ging ondernemen uit onvrede met de aanpak van de coronacrisis door onze overheid.

Op zijn proces vorige maand verklaarde de beklaagde dat hij op het moment van de feiten gefrustreerd was over zijn privé-situatie. "Mijn ex-partner heeft sinds enige tijd een relatie met een Hell's Angel", liet de man optekenen. "Onze kinderen vertoeven nu regelmatig in het gezelschap van gewapende mannen. Ik vond dat onaanvaardbaar en heb het gerecht daarover meermaals aangesproken, maar ik werd niet gehoord en wou dat aanklagen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Justitie, bom, federaal parlement

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni