Celstraf voor smokkel van cocaïne via kunstpenis

© KVDP/BRUZZ
| Naast 11 kilogram heroïne troffen speurders ook 150 gram cocaïne aan (archiefbeeld)

Een Britse man die geprobeerd had cocaïne het land binnen te smokkelen, is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan de helft met uitstel. Het ging weliswaar om een beperkte hoeveelheid, 127 gram, maar de manier waarop was op zijn minst opmerkelijk te noemen: de drugs zaten namelijk verstopt in een kunstpenis.

De man werd op 8 februari opgepakt toen hij op de luchthaven Brussels Airport landde met een vlucht uit Jamaica. Bij een eerste test bleek hij positief te testen op cocaïne, waarna de man naar het UZ Jette werd overgebracht voor een diepgaander onderzoek. Daar stelden de artsen en politiemensen vast dat de man zich had uitgerust met een kunstpenis en daarin een hoeveelheid wit poeder had verstopt. Het bleek te gaan om 127 gram cocaïne.

Jamaica

Volgens de man was hij in Jamaica op bezoek geweest bij zijn moeder en had een kennis hem daar cocaïne aangeboden. Hij zou die meegenomen hebben om eenmaal thuis zelf te gebruiken.

"Mijn cliënt heeft nierfalen en moet zowel beweging hebben als een goed dieet volgen", pleitte de advocaat van de Brit. "Beiden lukt niet in onze gevangenissen, daarom vraag ik een gevangenisstraf met uitstel."

Volgens de rechtbank was niet bewezen dat de man in opdracht van een drugsbende had gehandeld. Daarom werd de Brit ook niet veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden zoals het parket had gevraagd, maar tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan de helft met uitstel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?