Comedian voor de rechter na partnergeweld tegen danseres Jeny Bonsenge

© Jeny Bonsenge via Instagram
| De foto die Jeny Bonsenge deelde op haar Instagram-account.

Bryan Bule, bekend als comedian Docteur Idéologie, moet op 20 mei voor de correctionele rechtbank van Brussel verschijnen. Hij zou zijn ex-verloofde, de Molenbeekse danseres Jeny Bonsenge, fysiek mishandeld hebben. Dat maakte ze enkele maanden geleden zelf via haar Instagram-account bekend.

Twee jaar geleden ging Bonsenge, die een dansschool in Sint-Joost-ten-Node uitbaat, viraal nadat ze uitgenodigd werd in de bekende Amerikaanse talkshow van Ellen DeGeneres. De danseres, die nu ook jurylid is in het nieuwe dansprogramma Come dance with me op Play4, deelde een foto met beschuldigingen van intrafamiliaal geweld richting haar toenmalige verloofde.

Bij de Instagrampost, die online niet meer terug te vinden is, zei ze dit: "Als ik bij hem blijf, sterf ik." De post circuleerde sterk op sociale media en het parket startte een onderzoek.

Dat onderzoek krijgt nu dus een staartje. Docteur Idéologie ontving een dagvaarding van het parket om voor de correctionele rechtbank van Brussel te verschijnen. De man moet zich verantwoorden voor een daad van huiselijk geweld tegen zijn ex-verloofde. Het parket was niet beschikbaar voor reactie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?